Karboxyterapia prerazila už aj na Slovensko

17.11.2007 Svidník

Svidník 17. novembra (TASR) - Novú liečebnú metódu karboxyterapiu začína zdravotníctvo využívať na liečenie kožných ochorení aj na Slovensku.
Napriek tomu, že vo svete ide o starú metódu, v slovenskej dermatológii sa karboxyterapia začala používať posledných päť rokov. Ide o ošetrenie plynovými injekciami. \"Používa sa predovšetkým v ošetrovaní nehojacich sa rán, či už po úraze, ťažkých operáciách, infekciách a podobne, ale potom hlavne v estetickej dermatológii na liečbu vrások, na rejuvenáciu. Je to jedna úžasne elegantná metóda, ktorá nahradzuje ošetrenie laserom aj botoxom. Po prvé - nie je agresívna, po druhé - nie je drahá a po tretie pre pacienta veľmi príjemná a nemá žiadne vedľajšie účinky, \" uviedla dnes pre TASR primárka Dermatovenerologického oddelenia sanatórneho typu vo Svidníku, ktoré na Slovensku doposiaľ ako jediné vlastní tento prístroj najnovšej generácie.
Oddelenie zároveň poskytuje odborné školenia súvisiace s karboxyterapiou a balneoterapiou pre lekárov z celého Slovenska. Od 29. novembra do 1. decembra sa uskutoční vo Vysokých Tatrách už 8. ročník medzinárodného kongresu estetickej dermatológie DERMAPARTY 2007, ktorý bude zameraný na novinky v estetickej dermatológii. \"Jedna zo sekcií sa bude venovať aj karboxyterapii. Medzi účastníkov párty zavíta vzácny hosť z Kalifornie, Dr. Bernadt Deberry, ktorý sa stará o hollywoodske hviezdy, \" povedala Zelenková.
Karboxyterapii sa podľa Zelenkovej venoval aj Svetový kongres deramotovenerológie, ktorý sa uskutočnil nedávno v Buenos Aires. Zúčastnilo sa ho vyše 15.000 dermatológov z celého sveta.
 

Vyberte región